תוספי תזונה להשמנה

תוספי תזונה למטרת השמנה / עליה במשקל

אנו שומעים לעיתים תכופות על מאבקם של אנשים במשקל עודף, אולם ישנם אנשים רבים הסובלים מתת משקל ומתקשים מאד להעלותו. עבור אותה אוכלוסייה המתקשה לעלות במשקל, מדובר במאבק לא קל הדורש מאמץ גדול.

הסיבות לתת משקל הן רבות ומגוונות, החל מגנטיקה ועד מחלות כרוניות או אקוטיות הגורמות לאיבוד משקל גדול בפרק זמן קצר יחסית, אובדן התאבון או רגישות יתר לריחות וטעמים הגורמת לבחילות והקאות ולירידה בצריכת המזון.

ירידה חדה במשקל או אובדן משקל מתמשך עלולים להוביל לתת תזונה. תת תזונה הינו מצב בו הגוף אינו מקבל את כל צרכיו לקיום השוטף שלו ונוצרים חסרים תזונתיים הפוגעים במערכת החיסון, במסת השריר וביכולת התפקודית בכלל.

על מנת להצליח לעלות שוב במשקל יש לוודא כי צורכים מספיק קלוריות וחלבון ומספקים לגוף את צרכיו ומעבר לכך. על מנת להצליח לעשות זאת מומלץ להתייעץ עם דיאטן/תזונאי קליני מוסמך אשר ילווה את התהליך ויעזור להעלות את כמות המזון היומית בהדרגה ויקפיד על צריכת מזון מאוזנת. לעיתים תכופות משתמשים במצבים אלו בתוספי תזונה עשירים בקלוריות וחלבון.

תוספי התזונה לצורך עליה במשקל מחולקים לשתי קטגוריות עיקריות: מזון רפואי המגיע כנוזל לשתייה ואבקות העשרה המיועדות להעשרת המזון או להכנת שייקים, פודינגים, מיץ מועשר ועוד. במאמר זה נרחיב על אבקות העשרה השונות של חברת הדסה.

אבקות העשרה להכנת שייקים מועשרים בקלוריות וחלבון – מדובר במספר אבקות שניתן לערבב אותן עם נוזל לבחירה (חלב, מים, מיץ, חלב סויה, חלב שקדים וכו) ולהכין מהן שייק עתיר קלוריות וחלבון במגוון טעמים. בקבוצה זו ניתן למצוא אבקות חלביות, אבקות פרווה, אבקות טבעוניות ואבקות המכילות כמות חלבון משתנה (בהתאם למצב הרפואי). את האבקות ניתן גם להכניס לתוך מזון קיים ולהעשירו בקלוריות וחלבון. ניתן להכניסן לדייסה, גבינה לבנה, יוגורט, מעדן, מרק, חביתה, פירה ועוד. הכנסת האבקה לאוכל אינה משנה את המרקם שלו. ישנן אבקות בטעם נייטרלי (שאינן משנות את טעם המזון המקורי) או בטעמים של וניל, שוקו, קפה, תות ובננה.

אבקות להכנת פודינגיםאבקות אלו מערבבים עם מים או חלב ומקבלים מהן פודינג במרקם המתאים למי שאוהב מעדני חלב או סובל מהפרעת בליעה. מאבקות אלו מתקבל פודינג בנפח קטן יחסית (כ-160 מ”ל) המכיל הרבה מאד קלוריות וחלבון והוא מתאים מאד לאנשים שאינם מסוגלים לאכול ארוחות גדולות. הפודינג מכיל גם כמות נוזלים קטנה (100 מ”ל למנה) ולכן הוא מתאים לחולי לב וכליות המוגבלים בכמות הנוזלים היומית.

אבקות להכנת מיץ מועשראבקות אותן מערבבים עם מים ומקבלים מיץ מועשר בקלוריות וחלבון. פתרון זה מתאים לאנשים המתקשים לאכול, אך אוהבים לשתות שתייה מתוקה. ניתן לקבל את המיץ בטעם תפוז או בטעם תות-בננה.

אבקות להעשרת המזון – ישנן אבקות שלא מכינים מהם שייק/פודינג/מיץ והן מיועדות להעשרת המזון הנאכל. אבקות אלו הן בדרך כלל בטעם נייטרלי. ניתן למצוא אבקות המכילות קלוריות וחלבון או רק קלוריות או רק חלבון – בהתאם למצב המטופל. הכנסת האבקות לאוכל אינה משנה את מרקמו.

עליה במשקל היא משימה קשה עבור אנשים מסוימים ולכן לעיתים קרובות יש להיעזר במזון מרוכז מבחינת קלויות וחלבון. על מנת להתאים את התוסף המתאים ביותר מומלץ להתייעץ עם דיאטן/ית קליניים בבתי החולים, קופות החולים, בטיפולי הבית או באופן פרטית. ניתן להתייעץ גם עם דיאטניות החברה לצורך התאמה מיטבית.

 

גלילה לראש העמוד

לקוחות יקרים,

לקוחות יקרים בעקבות המצב הביטחוני יש עיכובים בהפצות. אנו וחברות ההפצה עושים כמיטב יכולתנו לספק את הזמנותיכם.
שולחים חיזוק לכלל לקוחותינו ובשורות טובות, צוות הדסה