


תפקיד התזונה בהתפתחות הילד
הורים רבים צוברים את הידע שלהם לגבי האכלה ותזונה נכונה ממקורות מידע שאינם תמיד מבוססי מחקר או עדכניים. כפי שלא מומלץ לקבל עצות רפואיות מגורמים שאינם מוסמכים לכך, גם עצות
Pro Up הינה פורמולה ייחודית המהווה העשרה תזונתית אשר נבדקה מחקרית בילדים עם עיכוב בגדילה בגובה ומשקל בגילאי 3-9 שנים במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל.
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת היוקרתי The Journal of Pediatrics1. במעבדות חברת הדסה פותח מוצר המחקר Pro Up על פי מרשם החוקרים וסופק על ידי החברה לאורך כל תקופת המחקר. ניתן לקרוא את תקציר המחקר בעברית
Pro Up הינה פורמולה ייחודית המהווה העשרה תזונתית אשר נבדקה מחקרית בילדים עם עיכוב בגדילה בגילאי 3-9 שנים במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל.
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת היוקרתי The Journal of Pediatrics1. במעבדות חברת הדסה פותח מוצר המחקר Pro Up על פי מרשם החוקרים וסופק על ידי החברה לאורך כל תקופת המחקר.
הורים רבים צוברים את הידע שלהם לגבי האכלה ותזונה נכונה ממקורות מידע שאינם תמיד מבוססי מחקר או עדכניים. כפי שלא מומלץ לקבל עצות רפואיות מגורמים שאינם מוסמכים לכך, גם עצות
תזונה מאוזנת היא הבסיס לחיים בריאים ולצמיחה בריאה, בטח כאשר מדובר בילדים. לכן שחשוב לתת לילדים את כל רכיבי התזונה החיוניים לגופם על מנת שיוכל לתפקד באופן תקין ולצמוח בצורה
בסקר העדכני ביותר שנערך על ידי ה- CDC ((Centers for Disease Control והמחקר הלאומי לבריאות הילדים, 5.1 מיליון ילדים בארצות הברית סובלים מהפרעת קשב וריכוז (ADHD). בקרב ילדים בגילאי 4-10
הפרעת קשב וריכוז מאופיינת בקבוצת תסמינים הכוללת קושי לשמור על תשומת לב, אימפולסיביות והיפראקטיביות. ישנן תתי קבוצות שונות; לא כולם מציגים את כל הסימפטומים. ל- ADHD יכולות להיות השפעות שליליות
תהליכי הגדילה מלווים את ילדינו מרגע היוולדם ועד סוף תקופת הגדילה. סיום תקופת הגדילה אינו קבוע והוא משתנה בין בנים ובנות ובין אנשים שונים. ישנם ילדים שיסיימו את צמיחתם לגובה
הפרעות גדילה מתפתחות אצל ילדים מסיבות רבות. על מנת לאבחן חריגות בקצב הגדילה, משתמשים רופאי ודיאטניות הילדים בעקומות הגדילה של משרד הבריאות. שבירה של עקומות גדילה לאורך זמן לרוב תוביל
לתזונה תפקיד משמעותי בגדילה והתפתחות תקינים. ישנה חשיבות גדולה לכמות החלבון, הפחמימות והשומנים בתזונה וטיבם, אך יש לשים דגש גם על צריכת המיקרו-נוטריאנטים, קרי הויטמינים והמינרלים בתזונה, שגם להם תפקיד